Kommunikationspraktik i klimaets tjeneste at Randers Kommune

Brænder du også for bæredygtighed og gode fortællinger om klima som kan inspirere flere til at tænke bæredygtigt? Så er du måske vores nye kommunikationspraktikant. Vi søger en praktikant, der vil bruge sin viden fra kommunikationsstudiet til at formidle viden, data, inspirere og nudge både internt i koncernen og eksternt i samfundet.

Randers kommune skal være klimaneutral! Vi står foran at implementere vores ambitiøse Klimaplan 2050. Derfor søger Randers Kommune en kommunikationspraktikant, der vil være med på holdet.

Praktikforløbet vil give dig indsigt i og erfaring med at kommunikere om de tiltag, som skal til for at omstille en kommune til at blive mere bæredygtig. Både når det handler om kommunen som koncern - og når det handler om kommunen som rammesætter og katalysator for den bæredygtige bevægelse i samfundet. Der vil i høj grad være tale om forandringskommunikation.

Randers Kommune vil være kendt for, at her er det let at leve bæredygtigt. Kommunen vil fejre, inspirere og synliggøre de grønne kræfter i samfundet – og formidle viden om, hvordan man kan leve og producere mere bæredygtigt. Vi vil tættere på borgerne og erhvervslivet med de gode historier, de skarpe fortællinger og lettilgængelig viden om det, der er svært.

Som en del af dit læringsforløb vil du fx:

 • Være med til at udvikle og skabe indhold til den digitale platform, klimaliga.dk
 • Komme med forslag til, hvordan vi præsenterer klimadata på en lettilgængelig måde – over for borgere, politikere og kommunens medarbejdere
 • Være ”bærer” af klimaindsatsen, og gå på opdagelse i, hvor de grønne budskaber kan komme frem. Her vil du være med til at vise vejen for dine kommunikationskolleger

Som kommunikationspraktikant skal du:

 • Brænde for klimaet
 • Kommunikere, så det engagerer modtageren – og være god til at ’oversætte’ teknisk stof til gode historier
 • Udvise gå-på-mod, tage dine gode ideer med og stille spørgsmål
 • Være imødekommende og løsningsorienteret
 • Være klar på at kaste dig ud i ukendt land - og meget gerne være kreativ i forhold til kanaler og formidlingsmetoder

Når din praktikperiode er færdig, har du fået:

 • Indsigt i det kommunale klimaarbejde, og hvor bredt, kommuner spænder, når det gælder bæredygtig udvikling
 • En bred kontaktflade til mange forskellige aktører og fagligheder, både i samfundet og i kommunens forskelligartede afdelinger
 • Erfaring med ’forandringskommunikation’, hvor de tiltag, du kommunikerer om, skal føre til adfærdsændringer – både hos borgere, erhvervsliv og kommunens institutioner

Praktisk om praktikperioden:

 • Praktikperioden finder sted i 1. halvår 2022 - startdato og varighed aftales nærmere med dig
 • Du vil fagligt set referere til kommunens kommunikationschef, Karen Balling Radmer, og indgå i kommunikationsafdelingen. 100% af dit fokus vil være på kommunens DK2020 Klimaindsats, og du får et tæt samspil med programlederen for DK2020 Klimaindsatsen, Mette Harbøll.
 • Praktikken er ulønnet. Du vil få dækket dine transportudgifter.

Sådan søger du:

 • Send din ansøgning via https://www.randers.dk/job/ledige-job-i-randers-kommune/ . Du kan få mere info om praktikstillingen hos programleder Mette K. Harbøll på tlf. 25751978, mette.harboell@randers.dk.
 • Ansøgningsfrist: 21/11 2021.

Baggrundsinfo:

Kommunerne har stor indflydelse på den grønne omstilling i samfundet. De favner stort set alle aspekter af samfundet, og det giver kommunerne et stærkt afsæt for at understøtte bæredygtig udvikling, gennem sine forskellige roller som bl.a. myndighed, rammesætter, facilitator, partner, indkøber og bygningsejer.

Randers Kommune fik, før sommerferien, godkendt sin Klimaplan 2050 af CONCITO og bynetværket C40. Klimaplanen er en del af ”DK2020”-projektet, som er ved at blive rullet ud i hele landet (se realdania.dk/projekter/dk2020).

Randers Kommune har en lang tradition for at gå forrest for klimaet, og vil være kendt for, at her er let at leve bæredygtigt. Klimaplan 2050 skal sikre, at Randers Kommune bliver klimaneutral (som geografi) senest i 2050. Se mere på randers.dk/klimaplan.