Spændende praktikker og projektsamarbejder i provinsen at Kalundborg Kommune

Posted 3 weeks ago

Hvorfor søger relativt få studerende mod virksomheder og kommuner i Region Sjælland, når de skal i praktik eller skrive projekt? Hvorfor ser de ikke de mange spændende praktik- og projektmuligheder i vores virksomheder? Det vil vi meget gerne have dit blik på ud fra dit fag og metoder og måske også inputs til løsninger.

Opgaven

Vores agenda er at vise de studerende på uddannelserne i region Sjælland, fx RUC, SDU, Absalon og Zealand, at der er rigtigt mange interessante muligheder for samarbejde med virksomheder i vores område. Virksomheder, der både er store og verdenskendte og mindre, men alle med mange spændende muligheder for samarbejder med studerende. Måske er et projekt eller en praktik ligefrem første step på en spændende karrierevej med masser af ansvar og spændende indhold. Vi vil have de studerende til at kigge uden for København – og derved få øje på de spændende muligheder, som ligger her. Faktisk har de i Odsherred Kommune tilbud om gratis indkvartering, når studerende laver praktik/projekt.

Vi forestiller os, at du laver et analysearbejde omkring emnet. Kvalitativt kan du kigge på, hvor studerende ved uddannelser i region Sjælland er i praktik eller skriver projekter. Kvalitativt kan du kigge på barriererne imod at lave samarbejder med virksomheder i vores områder.

Analysearbejdet skal du bruge til at give os anbefalinger til initiativer eller kommunikation, som kan skaffe mere synlighed om attraktiviteten i praktik og måske efterfølgende karriere i region Sjællands geografi.

Vi er åbne over for forskellige tilgange til opgaven. Det vigtigste er, at du finder opgaven interessant og byder ind med din faglighed.

Om dig

  • Du er i gang med en relevant uddannelse, fx International virksomhedskommunikation, på bachelor eller kandidatniveau.
  • Opgaven kan skrives som et mindre projekt, bachelorprojekt eller speciale, individuelt eller i grupper.

Om os

Vi er 6 kommuner, som samarbejder omkring arbejdskraft og bosætning i Sjællands Bosætningsinitiativ (SBI), Odsherred, Kalundborg, Slagelse, Sorø, Guldborgsund og Lolland. Vi søger studerende, der kunne tænke sig at skrive et projekt i samarbejde med os.

Vi står til rådighed for sparring undervejs. Vi deler gerne ud af vores viden og fortæller gerne mere om vores erfaringer. Vi har et bredt netværk i vores kommuner hver især og kan her hjælpe med kontakt til relevante aktører.

Vi forestiller os, at samarbejdet afsluttes med et møde, hvor du præsenterer dit projekt for os.

Ansøgning

Skriv en kort tekst, hvor du kort fortæller hvordan du forestiller dig at gribe opgaven an.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Attention: Often you need a pre-approval from your university or study counselor, to ensure that projects or thesis found on SDU Jobbank will be accepted as part of your education. Please contact the right entity in due time to ensure that you're picking the right project.