Semesterprojekt maskinteknik - Udvikling af vindmaskine for destruktiv test af presenning hos Hans Aa

Hans Aa udvikler og producere special presenninger til afdækning af primært komponenter til vind og energi sektoren. Der ses et stigende ønske om at verificere løsningerne og teste den vindbelastning som løsningerne kan holde til. Det har vist sig kompliceret at simulere og beregne presenningsløsninger præcist med CFD og FEA.

Derfor ønskes det at udvikle en vind maskine til destruktiv test af Hans Aa's produkter. Inspirationen til udvikling af en vindmaskine kommer fra Airboat industrien, hvor enkelte virksomheder også levere vindmaskiner. som eksempelvis Canadian Airboats: https://canadianairboats.com/wind-machines/

Udfordringen med eksisterende løsninger er at leverandørerne ligger geografisk langt fra Hans Aa, samt pga. Covid 19 har leverandørerne lukket ned for konstruktion af vindmaskiner for at fokusere på deres kerneområde, nemlig Airboats.

Der ønskes konstruktionsforslag til sådan en vindmaskine som gerne skal levere en vindfront over 40m/s i et felt på 10x10x10 meter. Vindmaskinen skal gerne være transportabel på trailer eller lignende.

Projektet kan formes efter behov for det aktuelle semester og der kan være flere forskellige projekter. Hans Aa er tilgængelig som en aktiv sparringspartner under projektets udførelse og vil meget gerne komme med yderligere input til projekterne. For det rette projekt vil der også være mulighed for at producere en fungerende maskine eller en mindre scala model.

Projekt 1: Udvikling og konstruktion af vindmaskine. (maskinkonstruktion). Dette omhandler konstruktionsforslag af selve maskinen og udvælgelse af komponenter, inklusiv styrkeberegning og dimensionering. Herunder også maskinsikkerhed og vurdering af sikkerhed og arbejdsmiljø sam evt. CE mærkning.

Indeholder: (men er ikke begrænset til)

  • Research and development.
  • Maskinkonstruktion.
  • FEA styrkeberegning.
  • Arbejdsmiljø.
  • CE mærkning.

Projekt 2: CFD: Udvikling af scala model eller virtuel simulering til vurdering af flowkarakteristik af den formede vindfront. Muligt projekt for CFD studerende eller lignende.

Indeholder: (men er ikke begrænset til)

  • CFD simulering.
  • Konstruktion af scala model for afprøvning.
  • Udvikling af simuleringsmodel for at vurdere den dannede vindfront.

Kontakt os gerne på klm@hansaa.com eller 21499917

Venlig hilsen:

Kim Lund Madsen

Head of Research and Development

Bemærk: Du skal ofte bruge forhåndsgodkendelse fra dit universitet eller studievejleder for at sikre, at projekter eller specialeopgaver på SDU Jobbank vil blive accepteret som en del af dit studie. Kontakt de relevante aktører i god tid for at sikre, at du vælger det rette projekt.